Anunț important pentru refugiații ucraineni care vor să muncească în România

În urmă cu șase zile, Rusia a atacat chiar de la primele ore ale dimineții Ucraina, astfel că de atunci mii de ucraineni au încercat să scape din fața armelor și au fugit la granița cu România, mulți dintre ei aflându-se acum pe teritoriul țării noastre. Ei bine, pentru că locuințele și familiile le-au fost distruse, refugiații se gândesc serios să se anagjeze pe meleagurile românești pentru a avea din ce să trăiască. Iată de ce documente au nevoie!

Miii de ucraineni și-au părăsit locuințele în dimineața în care țara lor a fost invadată și atacată de către forțele armate ruse, astfel că au plecat de acasă doar cu câteva acte și haine pentru copii, neștiind unde vor ajunge și ce o să se întâmple, de fapt, cu ei.

De ce acte au nevoie refugiații ucraineni pentru a se angaja în România!

  • Anunț important pentru refugiații din Ucraina
  • Ce acte le sunt necesare pentru a se angaja

Anunț important pentru refugiații ucraineni care vor să muncească în România

România a sărit imediat în ajutorul țării vecine și a primit cu brațele deschise mii de refugiați, cărora le-a asigurat rând pe rând cazare și o masă caldă. Ei bine însă, deoarece casele le-au fost distruse, iar în aceste momente nu știu nimic despre familiile lor, rămase în Ucraina, mulți dintre refugiați se gândesc a un viitor pe meleagurile românești pentru a putea să își crească copiii și să aibă ce să le pună pe masă.

În acest sens, autortiățile române au făcut un anunț important despre actele pe care fiecare trebuie să le dețină pentru a se angaja.

Care sunt documentele ce nu trebuie să le lipsească refugiaților ucraineni

Conform primelor informații, cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul României nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic, însă trebuie să dobândească o formă de protecţie internaţională.

După ce au obținut protecția de refugiat, cetăţenii ucraineni se pot înregistra în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă beneficiind astfel, gratuit, de măsurile de stimulare a ocupării.

De asemenea, la fel ca un anagajat cu cetățenie română, și refugiații pot beneficia de toate serviciile şi măsurile prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Sursa:spynews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *