Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831

Atenție, șoferi! O nouă lege intră în vigoare din 27 aprilie 2022

O nouă lege care intră în vigoare din 27 aprilie 2022 s-ar putea să facă viața mai uşoară şoferilor din România, chiar dacă este menită să aducă mai mulți bani la bugetul de stat.

Un nou ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), intră în vigoare de miercuri, şi se va reflecta în notificări prin email pentru cei cărora urmează să le expire rovinietele.

Ordinul cu valoare legislativă se va aplica în cazul românilor care au achiziționat anterior roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile.

După cum se ştie orice român care își conduce mașina pe drumurile naționale, în afara localității, este obligat să aibă rovinietă, iar printr-o rețea de camere fixe, poate în orice moment să se trezească cu o amendă pentru expirarea ei.

Ce spune noua reglementare despre roviniete

De miercuri, 27 aprilie 2022, își va face simțite efectele la nivel național Ordinul MTI nr.365/2022, publicat în 12 aprilie în Monitorul Oficial.

Documentul legislativ introduce posibilitatea ca șoferii să fie notificați prin email de termenul de expirare a rovinietei. Notificarea nu va transmisă tuturor șoferilor de pe drumurile publice din țara noastră, ci doar celor care au achiziționat în prealabil o rovinietă cu valabilitate egală sau mai mare cu 30 de zile.

„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, se arată în ordinul MTI.

În situaţia în care mulți șoferi nu și-au dat adresa de email atunci când și-au făcut rovinieta și nici nu și-au exprimat acordul pentru a fi notificați prin email, în majoritatea cazurilor, măsura legislativă își va face simțite efectele de la următoarea achiziție a rovinietei.

Sursa:antena3

Leave a Reply

Your email address will not be published.