Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831

Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri, prin vot, interzicerea – începând din 2035 – a vânzării de vehicule noi cu motoare termice în UE

Parlamentul European (PE) a adoptat miercuri, prin vot, interzicerea – începând din 2035 – a vânzării de vehicule noi cu motoare termice, în cadrul planului luptei împotriva modificărilor climatice al Uniunii Europene (UE), relatează AFP.

Această măsură vizează doar vânzarea de maşini noi.

Vehiculele cu motoare pe benzină sau diesel aflate pe piaţă atunci urmează să continue să circule după intrarea în vigoare a măsurii.

Legiuitorii au votat împotriva unui amendament care permitea reducerea emisiilor provenite de la vehiculele noi cu doar 90%. În schimb, parlamentarii europeni au adoptat reducerea cu 100% a acestor emisii, ceea ce face imposibilă comercializarea vehiculelor cu motoare pe bază de combustibili fosili începând cu anul 2035.

Această măsură a fost propusă de către Comisia Europeană (CE) în iulie.

Este una dintre măsurile principale prin care UE își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, față de nivelul din 1990 și să fie neutră climatic până în 2050.

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published.