Alerte de FENOMENE PERICULOASE

Furtuni violente în mai multe zone ale țării, dar și caniculă. Administrația Națională de Meteorologie, anunț de ultim moment. Meteorologii anunță că 2 coduri galbene și unul portocaliu.

Anunț ANM de ultim moment. Alerte de FENOMENE PERICULOASE: COD GALBEN

23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Anunț ANM de ultim moment. Alerte de FENOMENE PERICULOASE: COD PORTOCALIU

23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00

În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

Anunț ANM de ultim moment. Alerte de FENOMENE PERICULOASE: COD GALBEN

23 și 24 august

Marți și miercuri (23 și 24 august) în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

Sursa:romania24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *