Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

În anotimpul rece, e bine să bei ceai de frunze de zmeură

Multe persoane încep să consume ceaiuri în anotimpul rece. Tu știai de ce e bine să bei ceai de frunze de zmeură? Ce beneficii are pentru sănătatea organismului uman și de ce îl recomandă medicii iarna. Tot ce trebuie să știi despre modul de preparare și contraindicații.

Ce beneficii și contraindicații are ceaiul de frunze de zmeură

Ce beneficii și contraindicații are ceaiul de frunze de zmeură

  Pe lângă faptul că are beneficii asupra organismului, ceaiul de frunze de zmeură are și un gust bun. De ce este bine să îl consumi în sezonul rece. Toate detaliile pe care trebuie să le știi înainte.

  Ce beneficii are ceaiul de frunze de zmeură

  Pentru început, este important să știi că frunzele de zmeură sunt bogate în potasiu, calciu, vitamina B, B2, B3, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina K, seleniu, mangan, niacină și magneziu. Probabil că nu știai până acum, însă acestea sunt destul de cunoscute pentru efectele terapeutice.

  Ceaiul de frunze de zmeură este un adevărat aliat pentru femei. Acesta ameliorează durerile resimțite pe perioada menstruației datorită efectului relaxant pe care îl are asupra musculaturii de la nivelul uterului.

  Cu atât mai mult, acest ceai poate ajuta la reducerea sângerărilor menstruale. Ceaiul de frunze de zmeură are un efect antiinflamator și poate ameliora simptomele provocate de artrită, dar și durerile de cap.

  Acest ceai previne hemoragia din timpul travaliului, sporește fertilitatea, este bun pentru slăbit, ajută la vindecarea iritațiilor cutanate și stimulează digestia. Ceaiul de frunze de zmeură este recomandat iarna deoarece le ajută pe femei să treacă peste mestruație fără dureri prea mari, mai ales pentru că acestea pot fi mai intense din cauza răcelilor, în unele cazuri.

  Contraindicații și modul de preparare

  Potrivit specialiștilor, ceaiul de frunze de zmeură trebuie evitat de femeile însărcinate cu gemeni, de cele care se confruntă cu probleme în sarcină, de persanele care au în familie cazuri de endometrioză, fibrom, cancer ovarian sau mamar.

  De asemenea, acesta nu este potrivit pentru persoanele care au avut travaliu de trei ore ori mai puțin, de cele care au avut travaliu prematur, femeile care au avut sângerare vaginală în sarcină. Cel mai important, ceaiul de frunze de zmeură nu trebuie consumat de gravidele care doresc să nască prin cezariană.

  Pentru a-l prepara trebuie să puneți 250 ml de ceai concentrat din frunzele de zmeură la fiert. Se lasă la infuzat timp de 5 minute se strecoară, iar apoi este gata.

  Sursa:spynews

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *