Revolutia franceza cu 350 de cai putere. 408GT ataca Passat, Insignia, Mondeo si Superb. !

Anul acesta la Frankfurt vedem concurenta frantuzeasca pentru cele mai vandute masini in segmentul mediu.

406 sau 407 au fost nume celebre precum Passat, Mondeo sau 156. Peugeot se lupta intr-o vreme cu Volkswagen, Ford si Alfa Romeo. De la egal la egal. De la cota de piata la cota de piata.
Jurnalistii faceau comparative peste comparative si era greu sa decizi intre 4 masini foarte bune. Printre ele era si Peugeot.
De un timp incoace insa, in locul lui Peugeot au aparut Opel cu Insignia sau alte brand-uri cu alte oferte. 406 si 407 nu au mai avut un succesor la fel de valoros.
gigisecundar
Pueugeot s-a concentrat pe masinile mici si pe cele compacte, a incercat piata cu diverse SUV-uri de diverse marimi si forme si s-a pierdut un pic prin ecuatia pozitionarii. 107 (acum 108) e cam singurul model nou care-si face treaba. Probabil ca din cauza incertitudinilor a aparut si amenintarea falimentului, pe care Statul Francez impreuna cu grupul Dongfeng au rezolvat-o cu cate 800 mil. euro.
Peugeot e in resurectie si un nou model numit 408GT ar putea sa-I readuca pe Leu (logo Peugeot) acolo unde ii era locul, in topul masinilor de volum, in segmentul mediu. AutoExpress a facut rost de niste poze in premiera, derivate din conceptual “Exalt” aratat la Beijing in 2014.
Motoarele pot fi diesel-uri intre 120 si 180 de cai. Cele cu benzina pot ajunge pana la 340 de cai in combinatie cu un motor electric. Francezii sunt recunoscuti pentru motoarele diesel extraordinare care s ebat in fiecare an cu cele Audi la Cursa de 24h de la Le Mans.
408GT trebuie sa apara cat mai repede, mai ales ca Maxime Picat (directorul companiei) a spus intr-o conferinta de presa ca designul si tehnologia de pe conceptul Exalt sunt cheia urmatoarei generatii de masini premium Peugeot.
La Shanghai 2015, acum o luna, Peugeot a lansat oficial 308GT, modele de 2 litri si 180 de cai diesel si 1.6 litri si 200 de cai putere benzina.
La Salonul de la Frankfurt avem sanse sa vedem cel ami repede nol Peugeot 408GT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *