Pietoni şi şoferi care circulă după “BUNUL PLAC”

                                    

Siguranţa rutieră depinde de reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte atât pietonii cât şi conducătorii auto.

Statisticele arată că:

Peste 100 de pietnoni au fost amendaţi după ce au traversat prin loc nepermis şi aproape 500 de şoferi au primit sancţiuni după ce au depăşit vitaza legală.

Imagine similară   Imagini pentru imagini cu pietoni traversand aiurea    Imagini pentru imagini cu pietoni traversand aiurea

Poliţia Rutieră a amendat într-o săptămână 113 pietoni care au traversate neregulamentar. La Braşov, în municipiu, cele mai grave accidente rutire sunt cele în care sunt implicaţi pietoni.

Nici şoferii nu au scăpat de controale, iar poliţiştii au dat 1514 amenzi dintre care 496 pentru viteză. Au mai fost date amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă, dar şi vorbit la telefon în timpul şofatului, 113 pentru pietoni care au traversat neregulamentar. De asemenea 120 de şoferi au rămas fără permis pentru că au băut la volan, au depăşit viteza legată cu peste 50 km la oră, nu au acordat prioritate, au trecut pe roşu sau au făcut depăşiri interzise.

Imagini pentru imagini cu soferi care vorbesc la telefon     Imagini pentru imagini cu soferi care nu au centura de siguranta    Imagini pentru imagini cu soferi care beau la volan  Imagini pentru imagini cu soferi vitezomani

Unul dintre şoferii care s-au urcat băuţi la volan au cauzat chiar accident. Este cazul unui bărbat de 50 de ani care era beat criţă şi a intrat cu maşina în poarta unei case din Săcele. Şoferul are acum dosar penal.

                                      “STOP ACCIDENTELOR! VIAŢA ARE PRIORITATE!

Sursa:adevarul.ro