Superstiţii despre călătorii vinerea


Denumirea zilei provine de la zeița dragostei în mitologia nordică, Freya. Pentru creștini, ziua de vineri nu a fost una norocoasă.

Se spune că Adam și Eva ar fi mușcat din fructul oprit într-o zi de vineri și că ar fi murit tot în această zi a săptămânii. Iisus a fost crucificat de asemenea într-o zi de vineri.

Marinarii au refuzat secole la rând să plece în călătorii vinerea, astfel încât, în momentul în care această superstiție a luat proporții atât de mari încât afecta bunul mers al comerțului dependent de acest mijloc de transport, autoritățile maritime englezești și-au propus să dovedească o data pentru totdeauna că această superstiție nu are nicio legătură cu realitatea. Așadar, au lansat la apa într-o zi de vineri un nou vas, denumit H.M.S. Friday.

Căpitanul vasului care a comandat navă în primul ei voiaj, se numea James Friday. După ce a părăsit portul, nimeni nu a mai auzit nimic de navă sau de echipajul acesteia.

Imagini pentru superstitii despre calatorii     Imagini pentru superstitii despre calatorii   Imagini pentru superstitii despre calatorii

Frica de a călători vinerea a rămas la fel de intensă până la jumătatea secolului XX când, în Europa, vinerea se înregistra cel mai redus număr de călători pe trenuri și autobuze. Așadar, înainte de a exclama din toată inimă “Slava Domnului, e vineri!” luați în considerare acest mic detaliu, conform FBI vinerea are loc cel mai mare număr de jafuri.

Sursa:realitatea.net