PERICOL IMINENT pe podul de la Agigea

După 6 ani de reparaţii, podul de la Agigea a început să cedeze, la nici o lună de la terminarea lucrărilor. O bucată de tencuială dintr-un pilon s-a prăbuşit pe asfalt, printre maşinile care circulau la acea oră. Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia.

O placă de tencuială s-a desprins în această dimineață de pe unul dintre pilonii podulului Agigea. Bucățile de construcție au căzut de la cel puțin zece metri înălțime, printre mașinile care traversau canalul la acea oră.

O echipă de muncitori a fost trimisă să remedieze situația: aceasta nu a făcut, însă, decât să pună tencuială proaspătă peste cea veche și a plecat. Drept consecință, pentru o scurtă perioadă, circulația pe pod a fost din nou închisă.

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța nu a putut fi contactat pentru a explica situația. Conform cotidianului „Replica”, imediat după incident, acesta ar fi motivat că bucata masivă de tencuială s-ar fi desprins din cauza ploilor de zilele trecute și că pilonul afectat nu ar fi fost inclus în proiectul de reparații abia terminat.

De ce nu a fost inclus, ar trebui să răspundă cei care au efectuat expertizele înainte de începerea lucrărilor de reparații, în urma cărora ar fi trebuit depistate toate punctele slabe ale construcției. Grav este că după șase ani de reparații, podul a început să se strice la numai o lună de la încheierea lucrărilor.

sursa: reporterntv.ro