Decizie IMPORTANTA luata de Parlamentul European in combaterea terorismului !!

Parlamentul European a aprobat, joi, înfiinţarea unei comisii speciale pentru combaterea terorismului, reprezentând o premieră pentru instituţia europeană, relatează site-ul eppgroup.eu.

Propunerea a fost aprobată cu 527 de voturi pentru, 73 împotrivă şi 36 de abţineri. O comisie specială din cadrul Parlamentului European va analiza modalităţile prin care statele membre UE pot să îmbunătăţească schimbul de informaţii între autorităţi, în lupta împotriva terorismului şi pentru asigurarea securităţii cetăţenilor.

“80% dintre cetăţeni cred că Uniunea Europeană ar trebui să contribuie mai mult la lupta împotriva terorismului. Cu votul de azi şi în ciuda ezitărilor din partea unor grupuri politice din Parlamentul European, am transmis un mesaj puternic către cetăţeni că răspundem la îngrijorările lor privind securitatea”, se arată într-un comunicat semnat de eurodeputaţii Manfred Weber, Syed Kamall şi Guy Verhofstadt.

Printre măsurile care vor fi luate de această comisie specială se regăseşte “nevoia de a verifica bazele de date care au fost create în ultimele decenii, dacă sunt interconectate şi operabile”.