Luna viitoare încep înscrierile în grădiniţe


Imagini pentru inscrieri gradinita 2018 iasi

Procedurile de reînscriere a copiilor înmatriculaţi deja în învăţământul preşcolar încep în luna mai. Tot în mai vor avea loc şi reînscrierile în învăţământul preşcolar.

În judeţul Dâmboviţa, există aproape 300 de grădiniţe, dintre care trei sunt private: două în Târgovişte şi una în Valea Voievozilor

. În municipiul Târgovişte, funcţionează, în total, 14 grădiniţe, în care sunt incluse şi cele două private. Aproape 12.000 de locuri sunt puse la dispoziţie copiilor de vârstă preşcolară din judeţ.

Inspectorul şcolar general adjunct, Gabriela Istrate, a explicat că, în acceptarea cererilor, mai ales la unităţile foarte solicitate, sunt respectate nişte criterii generale, recomandate de Ministerul Educaţiei şi unele criterii specifice, recomandate de fiecare grădiniţă în parte.

Potrivit criteriilor generale, au prioritate copiii orfani de ambii părinţi, copiii orfani de un părinte, copiii care au un frate sau o soră mai mare deja în grădiniţă, copiii care au un certificat medical de handicap.

Dacă nu v-aţi hotărât, încă, la ce grădiniţă să vă înscrieţi copilul, puteţi consulta listele grădiniţelor care  funcţionează legal – fie consultând Cartografia şcolară (http://siiir.edu.ro/carto/), fie pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene / al Municipiului Bucureşti (care răspund de reţeaua şcolară de la nivelul judeţului / Municipiului Bucureşti). Adresele şi alte date de contact ale inspectoratelor şcolare pot fi găsite la http://www.edu.ro/index.php/articles/18811.

De asemenea, poate fi consultat site-ul ARACIP (http://aracip.edu.ro). Lista grădiniţelor particulare autorizate să funcţioneze provizoriu poate fi consultată la adresa: http://www.edu.ro/index.php/articles/24182, iar lista grădiniţelor acreditate la adresa http://www.edu.ro/index.php/articles/12078.

În anul şcolar 2017-2018 sunt înscrişi aproximativ 2,3 milioane de elevi şi preşcolari, dintre care 165.000 în clasa pregătitoare, peste 400.000 la grădiniţă şi 170.000 de elevi în clasa a V-a.

Următoarea vacanţă este cea de vară, care va începe pe 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie, urmând ca pe 10 septembrie să înceapă noul an şcolar.

Sursa:adevarul.ro