Se reiau croazierele pe Dunăre, de la Moldova Nouă. Turiştii se pot plimba două ore pe un traseu spectaculos

Turiştii care ajung în zona Moldova Nouă, din Caraş-Severin, pot să se bucure de o călătorie cu vaporul pe Dunăre. Traseul este unul inedit şi cuprinde zone de o frumuseţe aparte. Timp de peste două ore, nava Baziaş 1 îi poate plimba pe turişti prin cel mai spectaculos defileu al Europei. Se porneşte din port, de la Moldova Veche, pe lângă stânca Baba Kaja şi se traversează la Cetatea Golubăţ. Întorcerea se face pe lângă Insula Ostrov, unde turiştii pot observa caii sălbăticiţi care trăiesc de mai mulţi ani pe această insulă.

Administratorul navei Baziaş 1 spune că aceste trasee ar putea fi prelungite şi spre Serbia, dacă primeşte sprijin pentru schimbarea motoarelor navei. “Deocamdată traseul rămâne acelaşi, pentru că nu am reuşit să schimbăm motoarele. Trebuie să punem unele mai puternice. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a aprobat banii, dar probabil că va mai dura puţin până să facem această operaţiune.

După aceea o să plecăm cu curse spre Serbia, vedem în ce zile după ce stabilim cu Primăria Veliko Gradişte şi, probabil, la solicitări, ca şi anul trecut o să mergem spre statuia lui Decebal. Pentru asta, avem însă nevoie de motoare mai puternice că şi aşa facem câteva ore dacă mergem în aval spre Orşova. Nu sunt cine ştie ce condiţii, e un vapor mai micuţ dar sunt călătorii frumoase”, spune Mihai Almăjan, administratorul navei. Costul unei curse pe Dunăre este de 40 de lei, pentru o persoană, iar cursele sunt programate la sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica, de la ora 13 şi de la ora 16, însă pentru grupuri se pot organiza şi curse speciale în alte zile ale săptămânii.

sursa: adevarul.ro