PUŞTI reţinut de poliţie pentru că ar fi plănuit ATACURI TERORISTE

Un puşti de 15 ani din Bucureşti e suspect de terorism! A fost reţinut de poliţişti, el fiind bănuit că ar fi  promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor documente, materiale de propagandă și sisteme informatice ce făceau obiectul infracțiunilor cercetate. După efectuarea perchezițiilor, puştiul de 15 aniă a fost condusă de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală pentru audieri, ulterior fiind reținută.

E acuzat că ar fi plănuit atacuri teroriste

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participare la instruirea sau pregătirea (…) în scopul comiterii unui act de terorism, recrutarea unei persoane pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, promovarea unui mesaj prin propagandă (…) cu intenția de a instiga la comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și asocierea în scopul săvârșirii de acte de terorism.

Sursa:libertatea