O veste buna pentru ieseni! Noile trasee ale tramvaielor!

Incepând cu data de 10 august, a tramvaielor de pe ruta 3 (Dancu – Gară). De asemenea, tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor opera în sistem inel prin Tudor Vladimirescu, în vreme ce traseul 8 va fi suspendat temporar, probabil până la începerea anului şcolar.

Odată cu revenirea la normal a circulaţiei în zona Tătăraşi, şefii RATP au gândit să pună în funcţiune o linie de autobuz, care ar urma să suplinească dispariţia temporară a tramvaielor de pe traseul 5. „Este vorba de o propunere gândită în urma solicitărilor formulate de ieşeni. Va fi vorba de un traseu de autobuz experimental care va porni din Dacia, va ajunge în Podul de Piatră, de aici în Podu Roş, apoi va continua pe Baza 3. De aici, traseul continuă pe Strada Bucium, apoi pe B-dul Poitiers, având ca punct final Selgros. Propunerea a fost comunicată Primăriei Iaşi, care şi-a dat acceptul”, spune Cristi Stoica, directorul RATP. Traseul de autobuz va purta indicativul „5”. De asemenea, vor fi menţinute două microbuze care vor rula pe traseul 5 barat, făcând legătura între Baza 3 şi Ţuţora.

Atunci cand vor fi  terminate lucrările pe pod, traseele de tramvai 1 şi 13 revin la rutele tradiţionale, la fel şi traseul 8. Tot atunci va apărea şi traseul de tramvai 9 (CUG – Copou), iar odată cu acesta linia de autobuz 41 va face legătura între Blocuri Ciurea şi Piaţa Mihai Eminescu.

SURSA ZIARULEVENIMENTUL.RO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.