Uraganul Florence se apropie de coasta de est a Americii

Uraganul Florence este foarte aproape de coasta de est a Statelor Unite. Deşi a fost retrogradat la categoria 1, efectele sale sunt la fel de periculoase ca în cazul unui uragan de categoria 4. Mai mult, furtuna se deplasează lent, deci vremea rea va dura cel puţin 48 de ore. Se aşteaptă ca valurile să pătrundă pe uscat pe o distanţă de până la 4 kilometri. Şi vântul este o problemă. Sunt rafale care ajung la 160 de kilometri pe oră, iar aproape 200.000 de oameni din Carolina de Nord nu mai au energie electrică. În plus, 1.300 de zboruri au fost anulate.

Americanii de pe coasta de est au început deja să simtă efectele uraganului Florence, deşi furtuna este încă departe de ţărm. Plouă abundent, viteza vântului a trecut de 100 de kilometri pe oră iar apa a ajuns pe străzile de lângă plaje.

Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord: Nu ne confruntăm cu ce e mai rău, încă. Sunt doar avertismente pentru ce urmează. Ca să supravieţuim acestei furtuni trebuie anduranţă, lucru în echipă, bun simţ şi răbdare. Deşi ne aflăm încă la început, ştim deja că vom avea nevoie de multe resurse pentru reconstrucţie.

Doar în Carolina de Nord, specialiştii se aşteaptă că cadă o cantitate de precipitaţii suficientă să umple 15 milioane de bazine olimpice de înot.

Vezi aici video.