Pregătiri la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva

Peste 200.000 mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi pentru cel mai mare pelerinaj ortodox din România, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. CFR anunţă că va suplimenta numărul de trenuri.

 

Imaginea articolului Pregătiri la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Cum vor circula trenurile

Pregătiri la Iaşi pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva. Cum vor circula trenurile

Reprezentanţii Mitropoliei Iaşi au început deja pregătirile pentru sărbătorirea, în 14 octombrie, a hramului Sfintei Parascheva, la Iaşi fiind aşteptaţi peste 200.000 de credincioşi, mai mulţi decât anii trecuţi, având în vedere faptul că anul acesta zilele de sărbătoare cad în zile libere.

“A început montarea baldachinului din curtea Catedralei, este pregătit locul unde va fi scena pe care se va oficia în ziua de 14 octombrie Sfânta Liturghie pe pietonalul din Ştefan cel Mare. Sigur, sunt şi alte pregătiri de natură organizatorică. Ne aşteptăm la un aflux mare de pelerini în noaptea de 13 spre 14 octombrie deoarece sunt zile libere, de sâmbătă şi duminică Anul trecut au participat cu siguranţă peste 200.000 de oameni. (…) Aşteptăm şi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina care ajung joi, la ora 18.35 pe aeroportul din Iaşi”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor şi al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Sursa:ziaruldeiasi