Cartea „Ghidul fetelor”, lansată ieri cu ocazia Zilei Internaționale a fetelor

„Cunoașterea înseamnă putere! Află cum funcționează corpul tău și cum să-l faci să lucreze în beneficul tău. Mergi înainte!” Așa își începe cartea scriitoarea Marawa Ibrahim. Ghidul fetelor este dedicată adolescentelor care se confruntă cu probleme specifice vârstei.

„Foarte multe fete se confruntă cu probleme, cu greutatea, cu felul în care arată și sunt foarte complexate și e foarte important să avem o carte care să ne ajute să trecem mai ușor prin perioada asta mai critică”, spune o elevă.

„Cartea se adresează fetelor care au împlinit deja 10 ani și încep să perceapă toate transformările prin care trece corpul lor. Unele sunt mai ușor de acceptat, altele sunt trăite cu adevărate drame”, a explicat Emese Bokos, reprezentantă a unei edituri.

În era internetului și a rețelelor de socializare, presiunea de a atinge perfecțiunea fizică e tot mai puternică. Un studiu recent, realizat în Franța, arată că mai mult de o treime dintre adolescente consideră că au o greutate prea mare, ceea ce, spun psihologii, duce la instalarea anorexiei sau bulimiei.

„Toți prietenii îmi spuneau că am pus proporții, că m-am îngrășat și m-am obișnuit foarte greu cu ideea”, spune o adolescentă.

„În perioada adolescenței știm că corpul adolescentelor suferă o metamorfoză, iar dezvoltarea emoțională și socio-emoțională nu ține de multe ori pasul cu dezvoltarea fizică, astfel încât apar dificultăți în integrarea schemei corporale la nivel mental”, susţine Corina Lupău, psiholog.

„Am realizat că nu contează atât de mult cum arăt, cât că sunt sănătoasă. Nu contează greutate, cicatrici de la operații, acnee”, recunoaşte o tânără.

Ghidul fetelor sau 50 de lecții despre cum să-ți iubești corpul aflat în plină transformare costă 49 de lei și poate fi găsit în librăriile din toată țara.

sursa: digi24.ro