DA, SE POATE!! Cum au reușit doi oameni să oprească tăierea a 800 de fagi în România!

Mai multe organizaţii de mediu, precum şi sătenii, preotul sau pădurarul dintr-un cătun din judeţul Caraş-Severin au reuşit să oprească tăierea a 800 de fagi din jurul satului Prisăcina, în urma unor sesizări depuse la Garda Forestieră Timişoara.

Potrivit informaţiilor din petiţia intitulată “Să salvăm pădurile din Prisăcina – Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei!”, lansată în primăvara acestui an, un număr de 838 de fagi au fost marcaţi, în toamna anului trecut, de către Ocolul Silvic Băile Herculane în vederea tăierii. Arborii se află pe văile din jurul cătunului Prisăcina, din judeţul Caraş-Severin, în care mai locuiesc doar 26 de familii.

Petiţia lansată de mai multe organizaţii de mediu a fost adresată Gărzii Forestiere Timişoara, cu scopul de a respingere cererea de emitere a avizului necesar exploatării forestiere a două parcele din apropierea cătunului Prisăcina, pe care se află pădurile de fagi, “avȃnd ȋn vedere impactul devastator şi ireversibil pe care aceste lucrări silvotehnice ȋl vor avea atât asupra peisajului natural, cât şi asupra comunităţii locale”.

Vezi mai multe aici.