Câți oameni încap într-o remorcă? Polițiștii din Sibiu au descoperit o mașină în care călătoreau mai bine de 10 persoane

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu au depistat pe DN 7 un autoturism care tracta o remorcă, în care se aflau 12 pasageri. În imagini se vede cum pasagerii stăteau înghesuiţi pe banchetă, printre lemnele din portbagaj şi din remorcă.

„Poliţiştii rutieri aflaţi de serviciu în trafic, pe DN 7, desfăşurând o acţiune privind legalitatea transportului de persoane, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule (format dintr-un autoturism ce tracta o remorcă), iar în urma verificărilor efectuate, au constatat că şoferul transporta 12 pasageri.

Consecinţele unei asemenea atitudini pot fi extrem de grave, în contextul lipsei de siguranţă la care s-au expus pasagerii şi în raport cu particularităţile de drum existente pe DN7, drum naţional cu valori de trafic ridicate şi cu succesiuni de curbe periculoase.

Conform legislaţiei rutiere în vigoare, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 870 de lei pentru transportarea mai multor persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Totodată, poliţiştii nu le-au permis continuarea deplasării, intenţia lor era să ajungă în judeţul Vâlcea, până la identificarea unei alte variante de transport” se arată în comunicatul Poliţiei.

Vezi video pe promotor.ro