Un bărbat din județ a ajuns în stare gravă la Urgențe, după ce s-a răsturnat cu mașina. Se afla în stare de ebrietate

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Botoșani, a fost victima unui grav accident rutier, provocat chiar de către acesta. Deși se afla în stare de ebrietate, a urcat la volan, ulterior răsturnându-se pe o parte laterală a autoturismului, în Coșula, deplasându-se cu o altă mașină până în dreptul localității Copălău.

S-a întâmplat joi după-amiază, în jurul orei 14:40. Conducătorul auto se deplasa pe direcția Botoșani-Copălău, însă, din cauza alcoolemiei, a ratat o curbă, în apropiere de Coșula, a pierdut controlul volanului, apoi s-a răsturnat în afara carosabilului, într-un șanț din beton, rămânând temporar captiv între fiare. Bărbatul a rămas în stare de conștiență, solicitând ajutor prin 112, la fața locului fiind direcționat un echipaj de pompieri din punctul de lucru din Flămânzi, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și unul de poliție rutieră. Bărbatul a reușit să se elibereze între timp și a lat o altă mașină, pentru a merge singur la spital, dar a fost oprit pe drum, în Copălău, de polițiștii dirijați spre locul accidentului.

Bărbatul prezenta un traumatism cranian acut și hemoragie masivă, fiind preluat apoi de ambulanță. Echipajul de poliție l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul indicând 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

sursa: stiri.botosani