Țara în care s-a dublat numărul sesizărilor privind violențele împotriva copiilor

Apelurile la numărul de urgenţă pentru copii în pericol au crescut cu 89% săptămâna trecută în Franţa, după mai mult de o lună de izolare impusă pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, a indicat miercuri guvernul francez citat de AFP.

„Plus 89%, cu atât a crescut numărul de apeluri la 119 săptămâna trecută”, a declarat în Senat secretarul de stat pentru protecţia minorilor, Adrien Taquet, potrivit Agerpres.

„Acest lucru nu ne surprinde, este semnul intensificării violenţelor în timpul acestei perioade de izolare. Dar vreau să văd în aceasta şi un semn, un barometru al vigilenţei noastre sporite” în materie de violenţe asupra copiilor, a adăugat secretarul de stat.

Astfel, numărul apelurilor iniţiate de vecini a crescut într-o săptămână cu 84%, iar al celor iniţiate „de prieteni pentru prieteni” s-a dublat, a precizat Taquet.

La numărul de urgenţă 119 sunt primite în medie 700 de apeluri pe zi.

De la începutul lui aprilie, în răspuns la riscul de creştere a violenţei domestice din cauza izolării, linia telefonică a fost dublată de un serviciu de semnalare a acestor situaţii prin internet.

Acest sistem, destinat victimelor care nu se pot izola pentru a telefona după ajutor, primeşte săptămânal peste 200 de sesizări, a menţionat Taquet.

Responsabilul francez a subliniat că speră ca aceste apeluri „să nu rămână fără răspuns” şi a cerut întărirea celulelor de colectare a informaţiilor pentru ca lucrătorii sociali să poată face anchete în familiile unde copiii sunt în pericol.

Se estimează că în Franţa la fiecare cinci zile câte un copil moare din cauza violenţelor familiale şi circa 52.000 de minori sunt supuşi în fiecare an violenţelor, tratamentelor abuzive sau abandonului.

sursa: gandul.ro