Restricții de viteză și de circulație pe autostrada Timișoara-Lugoj timp de 2 luni

Aproape 26 de kilometri din autostrada Timișoara-Lugoj intră în reparații începând de astăzi, 1 iulie, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care anunță că în zonă (km 468+602 – km 494+222) vor fi instituite restricții de viteză și de circulație.

„Traficul va fi deviat de pe o cale pe alta, iar nodurile rutiere Topolovățu Mare, respectiv Remetea Mare, vor fi închise succesiv. Lucrările se vor executa doar pe timp de zi, inclusiv în week-end. Pe sectoarele de drum pe care circulația se va desfășura în ambele sensuri va fi instituită restricție de viteză, la 80 km/h, iar depășirea va fi interzisă. Sensurile de circulație, pe calea de rulare deschisă circulației publice, vor fi delimitate prin balize direcționale”, anunță DRDP Timișoara.

În dreptul nodurilor rutiere Topolovățu Mare și Remetea Mare, precum și a benzilor de decelerare și accelerare eferente, unde circulația se va desfășura în ambele sensuri, va fi montat parapete despărțitor.

Lucrările sunt executate de italienii de la Tirrena Scavi, care au și construit lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Șosea de mare viteză se află încă în perioada de garanție.

Cei 25,6 kilometri de autostradă dintre Sanovița și Izvin, parte a autostrăzii Timișoara-Lugoj (A1) au fost deschiși traficului în decembrie 2015 și au costat 94,7 milioane de euro ftă TVA.

Sursa:g4