Un accident teribil a avut loc sâmbătă la Raliul Iașiului

Un accident teribil a avut loc sâmbătă la Raliul Iașiului. Mașina campionului național Simone Tempestini s-a răsturnat și a luat foc!

Raliul Iașiului a fost marcat de cel mai grav accident din ultimii ani. Potrivit paginii oficiale a competiției, în timp ce se afla la conducerea cursei, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a ieșit în decor, în timp ce se deplasa cu viteză mare. Mașina de concurs, o Skoda Fabia R5, s-a dat de câteva ori peste cap și a luat foc.

Simone și Sergiu nu au suferit leziuni vizibile, a constatat serviciul de ambulanță care le-a acordat   primul ajutor. Pentru cei doi, urmează o serie de verificări amănunțite în zilele următoare.

“A fost o greșeală de pilotaj”, își asumă ieșirea în decor Simone Tempestini. “Nu avem nicio zgârietură, nu am pățit absolut nimic. Și asta face parte din motorsport, se mai întâmplă să greșești.”

Federația România de Automobilism Sportiv (FRAS) a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul și modul în care s-a intervenit la fața locului.

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt multipli campioni naționali la raliu, se află la conducerea clasamentului în Campionatul Național de anul acesta și au fost campioni mondiali la juniori în 2016.

Sursa:promotor