SITUATIA ALARMANTA CONTINUA IN SPITALUL DIN ARGES!

Situaţie alarmantă în Argeş. Numărul copiilor care s-au prezentat la medic cu simptome ale sindromului hemolitic uremic a crescut în  24 de ore de la 11 la 14. DSP Argeş a dispus ca toţi medicii de familie din judeţ să viziteze la domiciliu micuţii cu vârste sub 2 ani arondaţi pentru a depista din timp semnele bolii. La Spitalul de Pediatrie au fost date deja două sancţiuni, iar o anchetă urmează să stabilească ce i-a îmbolnăvit pe copii.
Aseară, alţi trei copii care au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti cu diaree severă şi presupus diagnostic de sindrom hemoltic uremic, cea mai frecventă cauză de insuficienţă renală acută la copiii mici, au fost transferaţi la Spitalul Marie Curie din Bucureşti pentru dializă.
„DSP derulează o anchetă la Spitalul de Pediatrie şi la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Datele din anchetă vor fi coroborate cu cele de la Marie Curie, unde se poartă discuţii cu mamele internate acolo alături de copii, pentru a se stabili ce au consumat aceştia şi când s-au prezentat la medicul de familie. Marţi au fost prelevate probe, iar primele rezultate le vom afla vineri. E- coli poate fi transmisă şi prin apă, dar nu numai. Sursa va fi stabilită la finalul anchetei. Deocamdată rezultatele analizelor din 5 ianuarie pentru Piteşti şi Mărăcineni şi din 11 ianuarie pentru Topoloveni, arată că, din punct de vedere microbiologic, nu există nicio problemă la apa distribuită populaţiei din zone. În funcţie de ce va concluziona ancheta, probabil vom dispune controale şi la unităţile de comercializare”, a explicat Mioara Bucur, medic al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.