Spanacul- cel mai sănătos aliment din lume

Popeye avea dreptate în legătură cu spanacul: e cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie.

Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetătorii de la Harvard au descoperit că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral.

Nu mai este un secret faptul că schimbarea stilului alimentar te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus și să ai un corp mai atrăgător. Dacă vrei să mergi mai departe, să îți „sculptezi” fizicul, exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din programul tău. Deși ni se spune constant că există un tipar de cum să arătăm, tu trebuie să îți asculți corpul și să îți adaptezi activitatea fizică în funcție de ce îți dorești. Vei observa că micile schimbări te pot duce la rezultate care te vor face mândru, dar asta se va realiza în timp și prin foarte multă perseverență, iar dacă combini sportul cu adoptarea unei alimentații curate, vei avea numai de câștigat.

Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Sursa:realitatea