Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831

Botoșani: Un copil de 12 ani a fost aproape să provoace o tragedie rutieră

Caz incredibil petrecut duminică, în comuna Mihai Eminescu. Un copil de 12 ani a fost aproape să provoace o tragedie rutieră, după ce mama l-a lăsat în maşina cu motorul pornit şi cu surioara lui de doar un an la bord. Incidentul a avut loc la amiază, în centrul localităţii Cătămărăşti Deal.

Doi soţi povestesc că, înainte de evenimentul rutier, se deplasau dinspre Dorohoi spre Botoșani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen Touran, condus de bărbatul de 51 de ani. La un moment dat, când traversau localitatea Cătămărăşti Deal, un autoturism marca Toyota CHR le-a apărut brusc în faţă, intrând în stradă de pe acostamentul drumului.

„Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere. Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreapta faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit Silvia P., pasageră în maşina avariată.

Dilemă pentru poliţişti

La scurt timp, proprietara Toyotei a tras maşina în lateral şi a încercat să ducă băiatul care a coborât de la volan în curtea unei case, însă mai mulţi martori la incident i-au spus acesteia că băiatul era la volan şi trebuia aşteptată şi poliţia. La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie şi SMURD.

Paramedicii au acordat primul ajutor celor doi soţi, aceştia refuzând transportul la spital, deşi se resimţeau în urma impactului puternic. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au început o anchetă, aceştia fiind puşi în faţa unui caz mai puţin obişnuit, pentru că cel care se afla la volanul maşinii care a provocat accidentul are sub 14 ani, deci oricum nu ar putea fi tras la răspundere.

Dosar penal deschis în cauză

Varianta prezentată de părinţii copilului la sosirea poliţiştilor a fost însă alta. Mama acestuia ar fi coborât să cumpere flori de la curtea unei case şi a parcat chiar pe calea de acces, lăsând maşina, dotată cu cutie automată, cu motorul pornit şi în poziţia Parking. Femeia a povestit că fetiţa de doar un an ar fi atins din greşeală schimbătorul şi maşina s-ar fi pus în micşare, cu spatele, astfel ajungând în stradă

Băiatul de 12 ani ar fi sărit pe scaunul şoferului, încercând să oprească autoturismul, însă acesta a spus apoi că nu mai ţine minte cum a ajuns pe scaun şi ce a făcut mai exact, deşi cei care au fost loviţi au spus că maşina a părut că accelera spre ei. Mai mult, imediat după producerea accidentului, soţii din autoturismul Volkswagen Touran au fost ameninţaţi de mai multe persoane din zonă, fiind nevoiţi să sune la 112.

„A trecut un SUV cu doi bărbaţi şi ne strigau şi ameninţau de pe geam, iar ulterior soţul doamnei părea destul de reticent în a ne da asigurarea şi a întocmi actele pentru companiile de asigurări. A fost nevoie de intervenţia unuia dintre poliţişti pentru ca acesta să se conformeze”, a mai spus femeia, care a decis să apeleze la serviciile unui avocat, mai ales că cel care teoretic ar fi vinovat este un minor sub 14 ani, iar conform legislaţiei din România, acesta nu ar putea fi tras la răspundere sub nicio formă.

„Minorul de 12 ani se afla pe scaunul şoferului”

Cei doi soţi au apelat deja la serviciile unui avocat, care îi va reprezenta în funcţie de ce se va decide pe latura penală a cazului. „Ceea ce putem afirma cu certitudine în prezent este că minorul de 12 ani se afla pe scaunul şoferului, în momentul producerii accidentului. Nu este cert cum a ajuns acolo, dar a fost lăsat nesupravegheat de mamă, iar maşina nu a fost asigurată corespunzător. Conform Articolului 335 din noul Cod Penal, încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, a precizat avocatul Ovidiu Bulgariu.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persană să aibă o calitate în dosar, pentru început. „În prezent se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. Se fac cercetări pe faptă, pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Sursa:monitorulbt

Leave a Reply

Your email address will not be published.