Poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate

Poliţiştii vor folosi în trafic maşini neinscripţionate. Acest lucru se va întâmpla în județul Dâmbovița, unde conducerea Poliţiei a anunţat că, în perioada următoare, poliţiştii rutieri vor acţiona în trafic cu maşini neinscripţionate și nu cu autospecialele care poartă însemnele instituţiei.

Măsura a fost luată pentru prevenirea accidentelor grave.

”Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, pe raza judeţului Dâmboviţa, în special în municipiul Târgovişte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus ca în perioada următoare, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, să fie utilizate şi autospecialele de poliţie neinscripţionate. Măsura a fost dispusă pentru a fi combătute accidentele rutiere produse pe fondul principalelor cauze generatoare”, au anunţat, joi, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, potrivit News.ro.

IPJ Dâmboviţa precizează că poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi pe sectoarele de drum din judeţ, iar principala misiune a acestora vizează creşterea gradului de siguranţă în trafic şi reducerea numărului de victime ale evenimentelor rutiere negative.

Conform statisticilor realizate la nivelul structurilor de Poliţie, cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor rutiere sunt neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor şi viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum.

Poliţiştii recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de comportament responsabil la volan şi să respecte cu stricteţe regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *