Prognoza meteo

Luni înnorările persistă în jumătatea nordicã, o sã plouã slab în Maramureș, în Transilvania și în Moldova și pe zone restrânse în Crișana și în Banat.  

La munte, vor fi precipitații mixte și condiții de polei, iar pe partea sudică, găsim vreme frumoasă.

Temperaturile mai ridicate decât duminică pornesc de la 4 grade nordul Moldovei și vor ajunge la 16-18 grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, găsim vreme frumoasă, înnorări trecătoare și vântul scade în intensitate.Temperaturile mai cresc puțin față de ziua trecută și vor ajunge la 10 grade.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Mai apar ceva înnorări pe parcursul zilei, s-ar putea să plouă puțin, iar vântul prinde putere în zona Cariaților de Curbură.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi schimbătoare. Se mai adună norii și pe suprafețe restrânse, o să plouă slab. Temperaturile mai ridicate decât duminică, se opresc la 8 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, atmosfera va fi închisă. Vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Se mai încălzește puțin și după prânz, astfel că temperaturile vor atinge 7 grade.

În ținuturile vestice, temperaturile cresc cu 5-6 grade față de ziua trecută, vor fi înnorări și câteva ploi slabe, dar apare și soarele printre nori.

În Transilvania, acum dimineață este frig în depresiuni și sunt condiții de ceață. Peste zi, cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă, dar la munte va fi lapoviță, iar la altitudini mari, în Carpații Meridionali, vântul suflă cu peste 70-80 km/h. Maximele vor ajunge până la 11 grade în vestul provinciei.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosfera plăcută. Vântul mai are unele porniri pe parcursul zilei și se încălzește. Maximele ajung la 16 grade, dar în sudul Olteniei vor fi vreo 18 grade.

Se încălzește și în ținuturile sudice și vremea devine caldă pentru această dată. Avem soare pe tot parcursul zilei, câțiva nori și maxime de până la 18 grade.

București

În București, luni se încălzește și temperaturile depășesc normalul perioadei. Atmosfera va fi însorită, iar după prânz, se vor înregistra în jur de 14 grade.

Munte

Se mai încălzește și în zonele de munte. Cerul rămâne înnorat în cea mai mare parte a zilei, vor fi precipitații mixte și se poate forma polei pe șosele. Se intensificã și vântul. Va sufla cu peste 70-80 km/h, în zonele înalte din Carpații Meridionali și de Curburã.

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *