Iarna și-a intrat în drepturi în luna aprilie

Calendaristic, suntem în mijlocul primăverii, însă în anumite zone din România e iarnă în toată regula. După ce zilele trecute au fost înregistrate temperaturi peste normalul acestei perioade, temperaturile au scăzut brusc.

zapada

GALERIE (3)

A nins puternic noaptea trecută în mai multe zone ale țării

facebook / Ghita Pascalau

  • Iarna și-a intrat în drepturi în luna aprilie
  • În mai multe zone ale țării s-a depus un strat consistent de zăpadă

Noaptea trecută a nins puternic în mai multe zone ale țării, iar specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că zonele în care apar precipitațiile se extind. Dacă zilele trecute mercurul din termometre a depășit chiar și 30 de grade, ulterior, vremea s-a schimbat radical, iarna s-a instalat. În aproape toate zonele țării au scăzut valorile termice, iar ploile și ninsorile și-au făcut simțită prezența.

Locul din România unde iarna și-a intrat în drepturi în luna aprilie

În mai multe zone ale României e iarnă în toată regula. Noaptea trecută a nins ca în povești, iar stratul de zăpadă depus este unul consistent.

zapada
zapada
zapada

”Din Apuseni, buna dimineața! A venit iarna! A nins și ninge în continuare în Apuseni. Nu trebuie să ne mire episodul acesta de ninsoare. Este încă dreptul ei calendaristic. Vara, vara draguța, s-a grăbit sa își facă apariția”, spune un internaut într-o postare pe o rețea socială.

Însă nu doar în Apuseni a nins, ci și în județul Cluj.

”Una caldă, una rece… De la 22 de grade la 0 grade. În mai puțin de 24 de ore”, au scris și reprezentanții unei cabane din Mărișel.

Meteorologii au emis cod galben de vreme rea în România

Aproape toată țara se află sub avertizare cod galben de vreme rea. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că până astăzi, la ora 15:00, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Au fost anunțate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, până mâine, la ora 20, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Sursa:spynews Foto:spynews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *