Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cum va fi vremea în perioada următoare

Vantul va sufla mai tare pe crestele Carpatilor, dar se va inteti si prin Oltenia si in nordul Moldovei. Maximele termice vor fi cuprinse intre minus 3 grade in depresiuni si 8 grade in sudul tarii.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera destul de placuta, cu multe perioade insorite. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile ajung pe la 5…6 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei temperaturile scad usor fata de ziua trecuta:  dupa pranz se vor inregistra in jur de 4 grade. Vom avea vreme buna in ansamblu. Apar ceva innorari, dar sansele de precipitatii
sunt extrem de reduse.

Se raceste si in jumatatea nordica a Moldovei. La munte sunt anuntate ninsori sporadice; in rest este putin probabil sa ninga; dar vantul are unele intensificari.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme rece, cu temperaturi sub limita de inghet. Vom avea atmosfera cam mohorata si ar putea sa fulguiasca trecator, in special in zonele mai inalte.

Si in tinuturile vestice va fi cam innorat si vor veni ninsori slabe, pe zone restranse. Apare putin si soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile pierd 3…4 grade fata de ieri.

In tinuturile centrale norii vor fi numerosi; va ninge slab, trecator, iar vantul va mai avea unele porniri la munte, la altitudini mari. Cel mai frig va fi din nou in zona depresionara,
unde temperaturile raman negative si pe timpul zilei, iar noaptea va fi geroasa.

In sud-vestul tarii temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri, cand in zona s-au atins 12 grade. Regimul termic va fi si astazi destul de bland, cu maxime de pana la 7, poate 8 grade. Norii se inmultesc, dar nu prea sunt semne de precipitatii, iar vantul sufla un pic mai tare.

Temperaturile scad usor si in tinuturile sudice, dar vorbim inca despre valori peste mediile perioadei. Si aici isi fac aparitia norii, insa doar izolat ar putea sa cada precipitatii slabe. Maximele se vor ajunge pe la 5…6 grade.

In Bucuresti asteptam vreme schimbatoare, cu cer mai mult senin dimineata; din ce in ce mai mult nori dupa pranz si un vant destul de activ. Dupa pranz se vor inregistra 6 grade, iar la noapte temperatura va cobori pana la minus 6 grade.

La munte vremea se raceste. Apar innorari si ninsori  sporadice: la inceputul zilei in Carpatii Orientali si Meridionali, iar peste noapte in nordul Orientalilor. Vantul ramane intens la altitudini mari, iar temperaturile scad in toata zona montana.

Miercuri va ninge in nord-vestul tarii. In rest sunt anuntate innorari si precipitatii slabe, pe suprafete restranse: ninsori la munte; lapovita si conditii de polei in celelalte regiuni.

Joi asteptam inchisa aproape peste tot. Pe timpul zilei apar ninsori locale in nord-vest si la munte; iar dupa lasarea noptii ninsorile cuprind sudul si sud-estul tarii. Vantul se intensifica in regiunile estice si pe crestele montane.

Vineri se raceste foarte tare: vremea devine geroasa, mai ales
in vestul, nordul si centrul tarii. Va ninge in sud, in est, dar si in
Carpatii Meridionali si in Orientali. Vantul va sufla cu putere la munte, in Moldova, Dobrogea si Baragan si va viscoli sau spulbera zapada.