Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Ce efecte ULUITOARE are ieşitul la bere cu băieţii

Cercetătorii de la Oxford au ajuns la o concluzie interesantă după ce au realizat un studiu privind ieşitul la bere al bărbaţilor. Deşi motiv de ceartă uneori, acest obicei are efecte nebănuit de benefice asupra bărbaţilor.

Un amplu studiu realizat de Robin Dunbar, profesor la Oxford, recunoscut pentru numeroasele sale cercetări cu privire la efectele interacţiunii sociale, a arătat că bărbaţii care se întâlnesc cu prietenii într-un cadru restrâns, de cel puţin două ori pe săptămână, sunt mai sănătoşi şi mai puţin predispuşi la depresie, având inclusiv posibilitatea de a se recupera mai repede în cazul unor boli, decât cei care nu ies, scrie businessinsider.de. Beneficiile pentru sănătate provin din legăturile puternice pe care bărbaţii le stabilesc în timpul accestor întâlniri.  Publicaţia „Medical Daily“ spune că ieşitul cu prietenii creşte nivelul de fericire şi încrederea în sine, scăzând stresul. Toate aceste trei componente sunt factori definitorii în ceea ce priveşte sănătatea fizică şi mentală. Ceea ce fac în timpul întâlnirilor este mai puţin important, rămânând în plan secund. „Legăturile pot fi formate prin tot felul de activităţi, fie că este vorba de sportul de echipă sau doar statul de vorba la o bere după lucru. Cel mai important este ca bărbaţii să petreacă timp cu prietenii lor de cel puţin două ori pe săptămână, iar grupul să nu fie mai mare de cinci persoane“, a declarat profesorul Dunbar pentru „Daily Mail“. Bărbaţii care se întâlnesc cu prietenii lor doar online, pentru a juca un joc şi a bea o bere, nu vor beneficia de aceleaşi efecte pozitive, studiul arată că interacţiunile online nu au acelaşi efecte pozitive ca cele faţă în faţă. Se pare că „mai mult“ nu înseamnă întotdeauna „mai bine“ atunci când vine vorba de numărul prietenilor. Conform unor studii citate de publicaţia „Daily Mail“, râsul spontan apare mult mai rar în cazul grupurilor mai mari de cinci persoane. Iar râsul este cunoscut ca fiind un bun medicament pentru sănătate. Deşi, cu siguranţă, bărbaţilor le place ideea că ieşitul la bere cu prietenii este un lucru extrem de benefic pentru sănătate, trebuie să ţinem cont şi de faptul că acest studiu a fost finanţat de fabrica de bere Guinness.

sursa: adevarul.ro