Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Test de cultură generală: supranumele ţărilor

O parte a statelor lumii poartă, pe lângă numele oficial, câte o titulatură sub care sunt cunoscute. Supranumele sub care sunt cunoscute aceste ţări accentuează un specific anume ce ţine de trecutul istoric, economic, de zona geografică, de simbolistică, sau exprimă o caracteristică a poporului.

1. Care este „Ţara celor două moschei sfinte“?

a) Turcia

b) Arabia Saudită

c) Irak

2. Care este „Ţara cafelei“?

a) Brazilia

b) Uganda

c) Columbia

3. Care este „Ţara vulturilor“?

a) Albania

b) Turcia

c) Ecuador

4. Care este „Ţara bunăvoinţei“?

a) SUA b)

Thailanda

c) Venezuela

5. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Smaraldul ecuatorului“?

a) São Tomé şi Príncipe

b) Indonezia

c) Ecuador

6. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Uriaşul adormit“?

a) Canada

b) Rusia

c) China

7. Care este „Ţara focurilor“?

a) Argentina

b) Chile c) Azerbaidjan   8. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Gigantul Africii“? a) Sudan b) RD Congo c) Nigeria    9. Care este „Ţara trandafirilor“? a) Bulgaria  b) Anglia c) Siria    10. Care este „Ţara Semilunei“? a) Tunisia b) Turcia c) Algeria   11. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Mica Spanie“? a) Costa Rica  b) Republica Dominicană c) Andorra    12. Care este „Ţara dimineţilor liniştite“? a) Coreea de Nord b) Coreea de Sud c) Japonia   13. Care este „Ţara celor o mie de lacuri“? a) Finlanda b) Canada c) Olanda   14. Ce ţară este cunoscută sub numele „Ducatul“  sau „Ţara oţelului“? a) Monaco b) Luxemburg c) Liechtenstein   15. Care este „Ţara cireşilor în floare“? a) Japonia b) Slovenia c) Republica Moldova    16. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Persia“? a) Pakistan  b) Iran c) Siria   17. Care este „Ţara cerului senin“? a) Mongolia b) Coreea de Sud c) Filipine   18. Ce ţară este cunoscută sub numele de „Tigrul Asiatic“? a) Indonesia b) Malaezia c) Singapore    19. Care este „Ţara lui Dumnezeu“? a) Israel  b) Grecia c) Noua Zeelandă   20. Care este „Ţara celor un milion de elefanţi“? a) India b) Laos c) Coasta de Fildeş    Răspunsuri: 1 – b, 2 – c, 3 – a , 4 – c , 5 – b , 6 – c , 7 – c, 8 – c, 9 – a, 10 – b, 11 – b, 12 – b, 13 – a, 14 – b , 15 – a , 16 – b , 17 – a , 18 – c , 19 – c, 20 – b.

Citeste mai mult: adev.ro/oxl66u

Citeste mai mult: adev.ro/oxl66u