Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Top 10 alimente pe care să le mănânci ca să slăbești rapid

Dietele bazate pe abundenţa unui singur aliment sunt o metodă rapidă să scapi de câteva kilograme, înainte de a începe o dietă mai echilibrată. Acestea nu sunt sănătoase pe termen lung şi pot fi greu de adoptat chiar şi pentru câteva zile. Eficienţa lor depinde însă în mod semnificativ de metabolismul tău. Consulta-ţi medicul înainte să încerci oricare din cele 10 alimente care te ajută să slăbeşti 3 kilograme intr-o săptămână.

Supa de varză

O dietă bazată pe supa de varză poate fi dificilă pentru gurmanzi, deoarece gustul acesteia nu este tocmai satisfăcător. Prin scăderea dramatică a numărului de calorii, puterea de concentrare poate suferi, iar riscul de anemie nu este neglijabil, dar supa de varză şi-a demonstrat eficacitatea ca aliment minune pentru slăbit.

Zeama de lămâie

Lămâile pot fi un aliment foarte util pentru o dietă rapidă. Zeama de lămâie băută zilnic, dar şi coajă de lămâie îmbunătăţesc viteza metabolismului şi grăbesc digestia. Sucul de lămâie combinat cu apa călduţă poate fi băutura perfectă pentru o dietă rapidă, din care lipsesc orice alte băuturi.

Ardei iute

Capsaicina, compusul activ care contribuie la calităţile dietetice ale ardeiului iute, reduce pofta de mâncare, reglează tensiunea arterială şi poate chiar creşte libidoul. Ardeiul iute proaspăt, introdus în cât mai multe mese timp de o săptămână, poate însă irita stomacul.

Banana

Dietă japoneză cu banană recomandă începerea fiecărei zi cu o banană mare, bine coaptă, urmată de un pahar de apă la temperatura camerei. Implică însă absenţa totală a dulciurilor şi un meniu echilibrat cu proteine şi fibre, în porţii mici.

Orez brun

O dietă de o săptămână cu orez brun elimină toxinele atunci când bei în fiecare zi cel puţin şase pahare de apă. Bogat în fibre, vitamine B şi minerale, orezul poate fi combinat cu fructe şi legume proaspete, dar niciodată cu banane, porumb sau ciuperci.

Avocado

Bogat în “grăsimi bune”, monosaturate, avocado este recomandat la dieta pentru micul dejun şi cină.

Combinat cu legume şi fructe proaspete şi carne slabă te va ajuta să slăbeşti şi îţi va reduce colesterolul.

Ceai verde

Băut în fiecare zi, ceaiul verde este excelent pentru dietele cu deficit de calorii. În fiecare zi, poţi să bei ceai verde la discreţie şi vei beneficia de puterile lui antioxidante. Este recomandat să consumi cu 500 de calorii mai puţin decât necesarul zilnic, pentru un total de cel puţin 3500 de calorii “pierdute” intr-o săptămână.

Fulgi de ovăz

Bogaţi în proteine şi fibre, fulgii de ovăz au un conţinut redus de grăsime şi oferă saţietate pentru timp mai îndelungat. Consumaţi dimineaţa alături de un ou fiert şi seara, fulgii alcătuiesc o dietă bună, alături de un prânz care constă doar în legume.

Linte

Foarte săracă în grăsime, dar bogată în proteine şi carbohidraţi fără colesterol, lintea conţine fier, deci nu vei fi în pericol de anemiere atunci când o consumi din belşug. Folosită la supe, piureuri şi salate, lintea poate fi completată cu porţii foarte mici de lactate degresate.

Grepfrut

O jumătate de grepfrut la micul dejun, alături de două ouă, o altă jumătate la prânz cu o salată şi puţină carne slabă şi încă o jumătate la cină alături de peşte şi legume verzi. Dieta cu grepfrut te poate ajuta să slăbeşti până la 3 kilograme intr-o săptămână dacă bei minim 2 litri de apă pe zi. Poţi adăuga o singură ceaşcă de cafea fără zahăr şi nu uită că succesul dietei depinde şi de porţiile cât mai mici.

 

sursa: eva.ro