Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cum te protejezi de alergiile de primăvară

Alergiile sunt în continuă creștere la nivel mondial. De vină ar fi polenul care bântuie în aer și provoacă alergii.
Astfel, vântul răspâdeşte granulele de polen la zeci de kilometri distanţă, aşa încât persoanele alergice nu prea au cum să scape de reacţiile supărătoare pe care aceşti duşmani minusculi le provoacă.
Particulele invizibile de polen pătrund în nas, faringe, laringe şi trahee declanşând o serie de simptome. Cu cât cantitatea de polen creşte în atmosferă, cu atât persoanele sensibile inhalează mai multe particule, iar reacţiile sunt mai intense.
Afecțiunea debutează în copilărie
În general, afecțiunea debutează în copilărie și poate dispărea o data cu vârsta. De asemenea, reacţiile alergice la polen se pot agrava, ducând la formarea astmului bronşic.
Sistemul imunitar are sarcina de a apăra organismul contra corpurilor străine precum bacteriile, virușii sau toxinele. La persoanele predispuse la alergii acest sistem de protecție percepe drept periculoase substanțele comune precum polenul florilor.
Alergia la polen poate fi ţinută sub control prin adoptarea unor măsuri de protecţie.
Ține ferestrele deschise noaptea
Este bine să știi că polenul este expulzat în atmosferă în cantităţi mai mari dimineaţa devreme, după ora 4:00. Astfel, este indicat să ții ferestrele închise între orele 4:00 şi 16:00 şi să le ții deschise în timpul nopţii.
Plantele de cameră pot produce alergii
Nu este indicat să aerisești locuința atunci când bate vântul. Particulele invi-zibile de polen pot pătrunde în casă. Plantele de cameră, precum și unele produse cosmetice, la fel, pot produce alergii.
Echipează automobilul cu filtre de polen
Atunci când conduci, echipează automobilul cu filtre de polen, deplasează-te cu geamurile închise şi mergi cu viteză redusă pentru a împiedica pătrunderea polenului în maşină.
sursa: clicksanatate.ro