Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5775

Ții aceste fructe la frigider? Este total contraindicat să faci acest lucru

Nectarina, brugnona, piersica, iată trei fructe înrudite. Nectarina şi brugnona sunt soiuri de piersici care în decursul anilor au suferit anumite mutaţii.

Fruct de vară, care potoleşte setea, nectarina trebuie mâncată de preferinţă cu tot cu pieliţa care o acoperă şi care este bogată în nutrienţi. Prin textura sa plăcută, nectarina este revigorantă, având un conţinut de apă substanţial. În fruct sunt prezente vitamine, B1, B3, B5, B6, B9, C, K, provitamina A (mai ales sub forma betacoretenului), fibre alimentare şi antioxidanţi. Nectarina este bogată în potasiu, conţine fier, cupru, fosfor, magneziu, zinc şi calciu.

Nectarina: avantaje pentru sănătate

Compuşi fenolici antioxidanţi. Principalii antioxidanţi din nectarine sunt compuşi fenolici. Vitamina C  (nu curăţaţi fructul fiindcă acolo este concentrată) şi carotenoidele contribuie, de asemenea, la activitatea antioxidantă. Despre carotenoide. Aceşti antioxidanţi previn unele tipuri de cancer. Principalele carotenoide sunt betacriptoxantina şi betacarotenul (pe baza căruia în organism este sintetizată vitamina A). Alte carotenoide sunt luteina şi zeaxantina, eficiente în anumite patologii oftalmologice, cum ar fi cataracta. De asemenea, ele întăresc rezistenţa pielii în faţa arsurilor solare.

Nectarinele: beneficii nutriţionale

Nectarina are un indice de saţietate ridicat. Dintre fructele de tip drupă (cu un singur sâmbure tare), nectarinele conţin vitamina C: 20 mg la 100 g. O porţie de nectarină proaspătă, adică un fruct de dimensiuni medii, acoperă între 3 şi 9 % din necesarul zilnic de fibre alimentare. La fructul decojit, acest aport este considerabil redus.

Continuarea articolului pe csid.ro