Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Un alt oraș din România va avea treceri de pietoni inteligente

Alba Iulia va avea treceri de pietoni inteligente! Acestea vor fi dotate cu senzori de prezență, care sporesc considerabil nivelul de iluminare în momentul în care o persoană se pregătește să traverseze, astfel încât vizibilitatea pietonului să fie maximă.

Potrivit publicației Alba24, Primăria Alba Iulia va investi 1,74 milioane de lei în modernizarea sistemului public de iluminat și în amenajarea a patru treceri de pietoni inteligente, dotate cu senzori de prezență. Pentru ca lucrările să înceapă, proiectul trebuie aprobat în ședința Consiliului Local, programată pentru joi, 12 septembrie.

Inițiativa presupune montarea a 92 de corpuri de iluminat în oraș și amenajarea a patru treceri de pietoni inteligente, amplasate în următoarele intersecții nesemaforizate din Alba Iulia:

  • Calea Moților cu Ștefan cel Mare;
  • Calea Moților cu Albăstrelelor;
  • Calea Moților cu Horea (2 treceri de pietoni în sensul giratoriu).

Alba Iulia nu va fi singurul oraș din România cu astfel de treceri de pietoni. Strategia a fost implementată pentru prima oară în Brașov, în 2017. De asemenea, vara aceasta au început lucrările de suprailuminare a 40 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca, fiecare fiind dotată cu câte un stâlp de iluminat cu senzor de prezență, care crește intensitatea luminii în momentul în care o persoană pășește pe carosabil.

Sursa: auto-bild.ro