Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Metode eficiente de a petrece timpul liber atunci când stai acasă. Sfaturi pentru copii şi adolescenţi

Dacă şcoala la care înveţi s-a închis şi stai acasă, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziţie şi fă lucrurile care îţi plac, dar pentru care n-ai avut vreme până acum. 

E posibil să te afli în situaţia de a sta acasă din cauză că te-ai întors în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată de epidemie sau ai intrat în contact cu cineva infectat. Va trebui să stai acasă timp de 14 zile, fără să te vezi cu prietenii sau cu unii membri ai familiei care nu locuiesc cu tine.

Este normal să ai multe întrebări despre cum te afectează situaţia aceasta şi cum acţionează coronavirusul. Discută cu un adult despre ce te preocupă şi spune deschis care sunt lucrurile care te neliniştesc.

Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta.

Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ţi atinge faţa cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins şi alţii, ascultă sfaturile medicului şi vei fi în siguranţă.

Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca timpul pe care îl petreci acasă să fie cât mai plăcut:

  • Sunt multe jocuri distractive pe care le poţi juca de unul singur sau împreună cu familia. Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil.
  • Ascultă muzică şi citeşte. Consideră timpul petrecut acasă o vacanţă neplanificată de care poţi să te bucuri.
  • Fă-ţi temele şi ţine legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îţi va fi mai uşor să recuperezi lecţiile atunci când te vei întoarce la scoală.
  • Mănâncă sănătos şi cât mai variat posibil. Fructele şi legumele au multe vitamine care te menţin în formă şi te fac mai puternic în faţa bolilor.