Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cel mai periculos inamic al omenirii nu este virusul, ci oamenii în sine

Istoricul Yuval Harari este de părere că omenirea are armele potrivite pentru a încinge acest virus. În plus, potrivit spuselor lui, nu virusul este cea mai mare problemă, ci oamenii în sine.

”Cred că problema noastră în actuala criză nu este coronavirusul. Omenirea deţine cunoaşterea şi tehnologia să învingă virusul dacă vom coopera. Un virus din China nu se poate sfătui cu un virus din Statele Unite cum să infecteze oamenii.

Dar ce descoperă un medic chinez dimineaţa poate salva până seara oameni din SUA. Dacă nu ne folosim de această superputere a oamenilor, abilitatea de a coopera, va fi mult mai dificil să învingem virusul”, afirmă profesorul titular la departamentul de Istorie al Universității Ebraice din Ierusalim.”, a dezvăluit istoricul la Observator.

”Nu de virus îmi este teamă”

”De ce îmi e teamă nu este virusul, ci demonii interiori ai speciei umane, cum ar fi egoismul, ura, lăcomia.

Dacă pe de altă parte ne depăşim demonii interiori şi în loc să reacţionăm cu ură, reacţionăm cu solidaritate şi compasiune şi în loc să alimentăm lăcomia, alimentăm generozitatea atunci nu va fi doar mai uşor să trecem de această criză, dar vom fi mult mai bine prergătiţi pentru viitoarele crize.

Asta nu este ultima urgenţă globală a secolului XXI. Vor fi şi altele, alte pandemii”, a spus istoricul israelian.

Sursa:capital