Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Vacanţă cu aer curat, adrenalină şi cazare la glamping din Munţii Buzăului

Departe de zonele aglomerate, raftingul pe râurile din judeţul Buzău oferă turiştilor o experienţă totală, completată de o cazare într-o tabăra cu corturi unică în România. O noapte de cazare aici poate ajunge la 350 de lei.

Râurile repezi de munte, recomandate pentru rafting, pereţi stâncoşi potriviţi pentru escaladă, sau peisaje care-ţi taie răsuflarea şi locuri minunate de cazare sunt argumentele turiştilor care aleg vacanţe în Munţii Buzăului.  

VIDEO Vacanţă cu aer curat, adrenalină şi cazare la glamping din ...

Câţiva promotori ai turismului de aventură au întrezărit potenţialul zonei. 

  Green Adventure Bucureşti, de exemplu, a început în urmă cu mai mulţi ani să aducă la Nehoiu pasionaţi de sporturi acvatice, precum raftingul. Acum, râul Buzău a devenit un loc ideal de pasionaţii acestui sport.  

Motivul este simplu: în aval de barajul de la Siriu apa curge mai repede, fiind pompată din turbine, oferind cele mai tari senzaţii pentru practicanţii coborârilor cu barca pe ape repezi.  

Râul Buzău poate oferi senzaţii de neuitat în rafting pe aproape toată perioada anului.   

Segmentul de râu este potrivit pentru începatori care doresc să experimenteze senzaţia raftingului şi să se pregătească pentru râuri cu grad de dificultate mai ridicat.   

Potrivit specialiştilor de la Green Adventure, râul Buzau oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi. Acesta este motivul pentru care, mai ales în weekend, pasionaţi de rafting vin din toate colţurile ţării pentru a se aventura pe râul Buzău.

  Pentru că toate aceste momente sunt şi filmate cu telefonul mobil sau chiar cu camere profesionale, aproape că nu este săptămână ca pe site-ul Youtube să nu apară un filmuleţ cu amatori de rafting care se aventurează pe râul Buzău. 

  Un asemenea clip a fost postat, recent, de către magicianul Robert Tudor. Şi-a luat toată familia şi s-a cazat la un camping amenajat între localităţile Vadu Oii şi Varlaam.   

Magicianul a rămas surprins de peisaj, dar şi de condiţiile găsite în campingul aflat pe malul râului Bâsca. Este vorba despre Green Camp, unde camparea se face la standarde ridicate.   

  Conceptul denumit glamping reprezintă o versiune mult mai cocheta a condiţiilor de campare obişnuite. Altfel spus, înseamnă vacanţă cu cortul, însă cu servicii de lux, cu facilităţi asemenea celor oferite de camerele de hotel.  

Green Camp se află la Vadu Oii, undeva la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Buzău. Are o capacitate de 40 de locuri, în 12 corturi pentru două persoane şi patru corturi pentru patru persoane. O noapte de cazare aici poate ajunge la 350 de lei, însă oaspeţii spun că experienţă merită fiecare ban.

  În apropiere se întinde şi lacul Siriu, unde pasionaţii de sporturi acvatice pot încerca cursele de caiac.   

Sursa:adevarul