Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Vremea azi, 18 august. Zonele unde temperaturile ating 34 de grade

Marți se face mai cald în sudul şi estul ţării, iar în Muntenia şi Moldova se ating 34 de grade la umbră. 

Spre seară, aversele cuprind vestul, nordul ţării, dar şi zonele de deal şi de munte.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera însorită toată ziua şi o amiază călduroasă, cu temperaturi mai ridicate decât ieri. Prin Bărăgan, maximele se apropie de pragul caniculei, dar pe litoral vor fi cel mult 27…28 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se face destul de cald după prânz. Temperaturile câştigă un grad, două faţă de ieri şi trec de 30 de grade. Norii apar destul de rar, iar despre ploi nici nu poate fi vorba.https://de2097338e86c9037b1bc8d28d8c74a8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Se mai încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele urcă spre 34 de grade la câmpie, însă, în zona montană, spre seară apar aversele.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem atmosfera liniştită în prima parte a zilei, dar instabilitatea creşte mai târziu. Vin ploi zgomotoase, ce pot aduce cantităţi importante de apă, iar temperaturile se opresc pe la 28…29 de grade.

În ţinuturile vestice, au apărut deja câteva ploi şi ele se vor extinde în următoarele ore. Vor fi aici averse consistente, cu tunete, fulgere, vijelii şi condiţii de grindină. Maximele scad un pic faţă de ziua trecută.

În Transilvania o să plouă în orele serii. Până atunci, prindem vreme bună şi temperaturi comparabile cu cele de ieri: 26 de grade în depresiuni şi 29…30 de grade în vestul provinciei. Acum, este ceaţă în depresiuni, iar judeţul Harghita este sub un cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabil până la ora 09:00.

În Oltenia, ne aşteaptă o zi însorită şi caldă, cu 30…31 de grade în termometre. Ploile apar, mai întâi, în zonele înalte. După lăsarea nopţii, devin mai serioase şi se extind în toată regiunea.

În schimb, în sudul ţării nu sunt anunţate ploi, deocamdată. Avem soare în cea mai mare parte a zilei şi se face mai cald decât ieri. Maximele se apropie de pragul caniculei.

În Bucureşti, soarele încălzeşte treptat atmosfera, vântul rămâne domol şi, la amiază, se ating 33 de grade în termometre.

sursa: stirileprotv.ro