Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

”Râuri de aur“, fotografiate de un astronaut NASA în pădurea amazoniană

O imagine surprinsă de NASA în pădurea amazoniană te induce în eroare. Dar ceea ce par a fi „râuri de aur“ care străbat pădurea amazoniană, din regiunea Madre de Dios din Peru, sunt de fapt acumulări de noroi toxic, scrie CNN.

Imaginea arată râul Inambari și o serie de gropi înconjurate de zone defrișate, pline de noroi. Strălucirea cu efect de „aur“ este rezultatul reflectării luminii soarelui în sute de gropi pline cu apă și noroi.

Totuși, în respectiva zonă chiar există foarte mult aur. Exploatarea independentă de aur, la care participă zeci de mii de oameni, face ca regiunea Madre de Dios să fie una dintre cele mai mari industrii miniere neînregistrate din lume, anunță NASA.

Fotografia, făcută publică la începutul acestei luni, a fost realizată pe 24 decembrie.

Sursa:alephnews.