Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Sucul de Mere: Beneficii pentru sănătate

Merele sunt extrem de sănătoase și pline de vitamine care îți fortifică sistemul imunitar. Sucul de mere constituie unul dintre cele mai sănătoase sucuri, având numeroase beneficii.

VINDECARE NATURISTA: DETOXIFIEREA FICATULUI CU SUC DE MERE

Acest suc ajută chiar și la tratarea diferitelor afecțiuni de sănătate. În articolul de mai jos, vei afla mai multe despre sucul de mere și beneficiile sale pentru sănătate.

Ce conțin merele ?

Merele conțin următoarele elemente:

 • 80% apă;
 • acizi organici;
 • substanțe pectice;
 • vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C și E;
 • fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu;
 • flavonoizi, fibre.

Pe lângă toate aceste substanțe, acestea sunt și foarte sărace în calorii. Ceea ce diferă de la o specie de măr la alta este conținutul de fructoză (zahăr care se regăsește în mod natural în fructe). Acesta poate ajunge până 16% în cazul merelor mai dulci.

Ce conține sucul natural de mere?

Sucul natural de mere, la 100 ml, conține următoarele:

 • 47 de kcal;
 • 0,12 mg de fier;
 • 101 mg de potasiu,
 • 11 g de zaharuri;
 • 88,24 g de apă;
 • 0,2 g de fibre;
 • 11,7 g de carbohidrați;
 • 0,13 g de lipide;
 • 8 mg de calciu;
 • 5 mg de fosfor;
 • 4 mg de sodiu.

Aceste elemente provin doar în mod natural din merele din care a fost realizat sucul.

Ce conține sucul de mere din comerț ?

Întrucât majoritatea sucurilor „naturale” din comerț conțin diverși aditivi, se recomandă citirea cu atenție a etichetelor.

Cu toate acestea, există și sucuri care conțin 100% suc natural și chiar pulpă din mere. Lipsa de apă, zahăr, îndulcitori, arome, conservanți și coloranți pentru aceste produse determină un termen de valabilitate:

 • de 12 luni de la data la care a fost produs;
 • de 30 de zile din momentul în care ambalajul a fost deschis.

Ce afecțiuni pot fi prevenite cu ajutorul merelor?

Merele pot preveni diverse afecțiuni cardiovasculare precum:

 • infarctul;
 • hipertensiunea;
 • cheagurile de sânge;
 • ateroscleroza și trombozele.

Care sunt beneficiile sucului de mere?

Pentru a avea o condiție fizică bună și un sistem imunitar puternic este recomandat consumul zilnic de fructe, dar şi de sucuri naturale. Aceste alimente ajută la funcționarea corectă a organismului.

Sucul de Mere protejează inima

Merele conțin, așa cum îți spuneam și mai sus, substanțe precum polifenoli și flavonoide. Aceste substanțe sunt propice pentru sănătatea inimii. Consumul de suc de mere diminua riscul bolilor de tip coronarian.

În urma unui studiu, s-a constatat că sucul de mere îmbunătățește peroxidarea lipidelor. De asemenea, sucul de mere este bogat în potasiu. Acest mineral este esențial pentru o inimă sănătoasă. Potasiul are proprietatea de a dilata vasele de sânge, contribuind la:

 • diminuarea stresului;
 • la echilibrarea tensiunii arteriale.

Sucul de Mere ajută în lupta cu kilogramele

Sucul de mere are puține calorii. Având o cantitate redusă de sodiu, sucul de mere poate ajuta la eliberarea apei excesive din organism. Existența apei suplimentare în corp îți dă senzația de greutate și obezitate.

Datorită numărului ridicat de fibre solubile, sucul de mere are capacitatea de a-ți oferi senzația de sațietate.

Un suc de mere de marcă, la 250 ml, conține 117,5 calorii și 29,25 g carbohidrați. Atenție, însă, nu trebuie să faci abuz de suc de mere.

Sucul de Mere previne cancerul

Sucul de mere previne apariția cancerului (în special cancerul pulmonar, dar și cel de colon). Antioxidanții (flavonoizii și acizii fenolici) din măr te ajută în prevenirea cancerului.

Sucul de mere natural, alături de coajă, are mai multe beneficii împotriva prevenirii cancerului. Coaja conține foarte multă quercetină (flavonoid regăsit în fructe, plante și legume, care acționează ca un antioxidant).

Sucul de Mere protejează sănătatea creierului

Conform studiilor, sucul de mere sprijină funcția creierului și sănătatea mintală pe măsură ce înaintezi în vârstă. O mare parte din aceste beneficii se realizează datorită activității antioxidante a polifenolilor din suc.

În plus, aceste beneficii sunt surprinse și de un studiu realizat pe persoanele cu boala Alzheimer. În cadrul cercetării, pacienții au băut zilnic 1 porție de suc de mere (240 ml)  în decursul unei luni de zile. Comportamentul și problemele mintale (precum  anxietatea și neliniștea) s-au îmbunătățit cu 27%.

Sucul de Mere protejează și întărește oasele

Consumând zilnic suc de mere, oasele tale sunt, de asemenea, protejate. Ele au o cantitate mare de potasiu și florizină. Aceste două minerale contribuie la creșterea densității osoase (esențială pentru persoanele în vârstă).

Sucul de Mere te ajută să ai o piele mai fermă

S-a dovedit faptul că sucul de mere te ajută să ai o piele mult mai frumoasă și mai fermă. De asemenea, sucul de mere poate:

 • îmbunătăți tenul;
 • oferi protecție împotriva razelor UV;
 • trata acneea, petele de pe piele;
 • funcționa ca un toner natural;
 • reduce apariția pungilor de sub ochi;
 • funcționa ca un hidratant.

Sucul de Mere ajută la combaterea astmului

Sucul preparat din mere bogate în antioxidanți te poate ajuta să-ți protejezi plămânii de daunele oxidative. Un studiu amplu a fost efectuat pe câteva sute de mii de femei. S-a constatat că cele care au băut zilnic suc de mere prezentau un risc foarte scăzut de astm.

Sucul de Mere ajută la hidratare

Cu un conținut de apă de 88% și o aromă plăcută, sucul de mere este ușor de consumat.

Un studiu a fost realizat pe copiii ușor deshidratați ce prezentau simptome de diaree și vărsături. Li s-a oferit suc de mere diluat. Aceștia au avut nevoie de mai puțin cu 6,5% lichide livrate prin perfuzii. Sucul de mere diluat este foarte bun atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În cazurile mai severe de deshidratare, băuturile medicinale sunt încă recomandate. Deși cantitatea de potasiu din sucul de mere este similară cu băuturile medicinale, el are mai puțin sodiu. Atunci când ești bolnav, sucul se pierde prin fluidele corporale.

Sucul de mere îmbunătățește funcțiile ficatului

Sucul de mere conține foarte mult acid malic, care favorizează funcția hepatică. Sucul poate stimula, de asemenea, urinarea contribuind la sănătatea rinichilor.

Se spune că alcalinitatea care se regăsește în mere elimină toxinele reziduale din ficat. Cu toate acestea, cercetările nu au fost duse până la capăt și nu se cunosc toate datele exacte.

Atenție! Se recomandă consumul de mere și suc de mere înainte de curățarea ficatului deoarece acidul malic din suc facilitează acest proces.

Care sunt efectele secundare ale sucului de mere ?

În general, consumul de suc de mere este benefic pentru organism. Totuși, consumul excesiv de suc poate provoca diferite efecte adverse precum:

 • probleme gastro-intestinale;
 • creșterea în greutate;
 • probleme cu rinichii;

Probleme gastro-intestinale

Dacă alegi să consumi foarte mult suc de mere, trebuie să ai grijă la probleme gastro-intestinale precum diareea și flatulența.

Un studiu realizat de către un spital renumit arată că prezența sorbitolului și a fructozei ar putea provoca chiar și diaree cronică.

Creșterea în greutate

În comparație cu fructul în sine, sucul se consumă mai repede. Astfel, poți asimila un număr ridicat de calorii într-un timp foarte scurt.

Risc mai mare de pietre la rinichi

Din cauza oxalaților prezenți în număr mare, sucul de mere sporește riscul de pietre la rinichi. Studiile efectuate surprind faptul că excesul de oxalați alimentari poate determina formarea pietrelor la rinichi. Cantitatea ideală de suc de mere este de 240 ml/ zi.

Apariția cariilor

Consumul de suc de fructe încurajează cariile dentare. Bacteriile orale consumă zaharurile din suc și produc acizi care pot afecta smalțul dinților. Acest proces conduce la apariția cariilor.

Care sunt dezavantajele sucului de mere ?

Pe lângă toate aceste părți pozitive pe care le are sucul de mere asupra sănătății, există și câteva dezavantaje:

 • sucul de mere este sărac în vitamine și minerale – o cană de 240 ml de suc de mere nu reprezintă o sursă suficientă de vitamine, respectiv minerale minerale. Nu furnizează nici 10% din aportul zilnic. Astfel, se recomandă consumul acestui suc alături de alte alimente sănătoase pentru a beneficia de o alimentație echilibrată.
 • bogate în fructoză și sărace în fibre – o porție de suc (240 ml) conține doar 0,5 grame de fibre. De asemenea, orice tip de zahăr (fie că vorbim de fructoză, glucoză sau zaharoză) poate spori nivelul glicemiei.

Concluzii

Sucul de mere și celelalte sucuri din fructe/ legume reprezintă o sursă foarte bună de energie, contribuind la tratarea diverselor boli. Totuși, consumul exagerat poate crea efecte secundare.

Sursa:sucaroma