Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831

Ventilatoarele pot avea un impact negativ asupra stării de sănătate

În perioadele cu caniculă, mulți apelează la ventilatoare ca să se răcorească. Experții avertizează însă că aparatele nu trebuie să fie ținute în funcțiune noaptea, deoarece pot avea un impact negativ asupra stării de sănătate.

Dormitul cu un ventilator poate ajunge să circule nu doar aer, ci și polen și praf, ceea ce nu este ideal pentru cei care suferă de alergii sau astm.

„Aruncă o privire atentă asupra ventilatorului. Dacă are praf pe lame, particulele respective zboară prin aer de fiecare dată când îl porniți”, spun experții de la Sleep Advisor, potrivit Mirror.

Și pielea poate avea de suferit. Cei care țin ventilatorul pornit toată noaptea se pot trezi cu agravarea uscăciunii cutanate. Aerul ventilat poate usca pasajele nazale, rezultând exces de mucus – adică un nas înfundat.

Experții mai avertizează că aerul rece poate provoca, de asemenea, încordarea mușchilor și crampe, astfel că cei care dorm cu ventilatorul aproape de pat se pot trezi înțepeniți.

Sursa:stirileprotv