Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

ATENTIE ! Iasul risca sa piarda autostrada spre Targul Mures !

Iasul risca sa ramana fara cel mai important proiect din ultimii ani. Autostrada Iasi – Targu Mures nu a fost agreata de catre Comisia Europeana, proiectul Ministerului Transporturilor legat de masterplanul de drumuri urmand a fi revizuit.

Comisia a dat termen ca pana pe data de 9 aprilie ministerul sa refaca masterplanul de transport. Numai ca lucrurile nu stau atat de bine. Conform deciziei CE, zona Moldovei ar putea sa nu beneficieze de niciun fel de autostrada. Autostrazile din zona Moldovei au fost lasate la coada in ciuda presiunilor venite in ultimele saptamani. Au fost considerate prioritare alte artere incluse in reteaua de transport, in special cele din zona Munteniei si Transilvaniei. Decizia CE si neputinta Ministerului Transporturilor au fost taxate de catre reprezentantii partidelor de opozitie.

“Se confirma afirmatiile despre lipsa de sustinere a guvernului PSD in privinta masterplanului de transport a drumurilor. Acest lucru arata pe deplin pozitia Comisiei Europene ce a retrimis pentru a treia oara masterplanul drumurilor pentru a fi refacut. Acest masterplan nu tine de prioritatile Romaniei, ci este un proiect facut la cheremul politicienilor. El trebuie realizat cu o strategie aparte, este un proiect important si trebuie sa avem in vedere ca nu putem avea autostrazi doar pe hartie ce nu sunt incluse in coridoarele europene”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila.

Practic, conform proiectului CE, a considerat ca masterplanul a fost intocmit pe genunchi si ca trebuie refacut. Initial, planul ministerului prevedea ca autostrada Iasi – Targu Mures sa fie facuta ca drum expres si autoruta fazata, proiectul fiind revizuit de cateva ori. Intr-o prima etapa, cele trei tronsoane ale autostrazii Iasi – Targu Mures au fost scoase la licitatiepentru intocmirea studiilor de fezabilitate impreuna cu alte rute, valoarea proiectelor fiind de peste 20 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.