Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Prof. Dr. Adrian Marinescu despre vaccinarea antigripală în contextul evoluției epidemiologice

Medicii infecționiști atrag atenția că vaccinarea antigripală anuală este cea mai bună modalitate de prevenție împotriva gripei și a complicațiilor acesteia, mai ales că gripa poate deveni și mai periculoasă în contextul COVID, putând avea complicații serioase: rată de mortalitate dublă la pacienții cu infecție concomitentă COVID – gripă și risc crescut de afectare cardiacă, inflamații mai severe și afectare a organelor.

adrian marinescu

Deoarece au existat mai multe sezoane cu o circulație redusă a virusurilor gripale, probabil datorită purtării măștii și a distanțării sociale, există o îngrijorare globală că imunitatea populației este scăzută, ceea ce ar putea determina ca sezoanele gripale viitoare să fie mai severe.

Prof. Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical al Institutului „Matei Balș” București, explică la Adevărul Live importanța vaccinării antigripale în contextual evoluției epidemiologice și ce impact ar putea avea un nou val al pandemiei.

Sursa:adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *