ȘOC pentru un paramedic care acorda ajutor medical unei paciente rănite într-un accident rutier

Un paramedic canadian care a intervenit la un accident rutier și a acordat ajutor medical unei adolescente rănite grav nu a știut că cea pe care încerca să o salveze este propria fiică. Nu a recunoscut-o din cauza rănilor grave, a aflat de la colegi abia după ce fata a murit. Organele fetei au fost donate, iar două persoane trăiesc acum datorită ei.

Când Jayme Erickson a ajuns la locul accidentului pe o porțiune înghețată a autostrăzii Alberta, în 15 noiembrie, a găsit o adolescentă cu răni grave despre care paramedicul și-a dat seama că ar putea fi fatale. Din cauza gravității rănilor fetei, Erickson nu a putut-o recunoaște, scrie The Guardian.

Jayme Erickson a avut nevoie de o jumătate de oră pentru a scoate fata din mașină și a rămas cu ea până când a putut fi transportată cu avionul la un spital din apropiere din Calgary.

Când femeia a ajuns acasă la sfârșitul turei, a fost întâmpinată de ofițeri de poliție care i-au spus că fiica ei de 17 ani, Montana, a fost victima accidentului la care ea intervenise. I s-a spus că rănile „nu sunt compatibile cu viața” și că fata murise.

„Pacienta rănită grav pe care tocmai o îngrijisem era propriul meu corp. Singurul meu copil. Fiica mea, Montana”, a scris ea familiei și prietenilor. „Deși sunt recunoscătoare pentru cei 17 ani pe care i-am avut alături de ea, sunt devastată și mută. Ce ai fi devenit, fetița mea? Cine ai fi fost?”, a spus femeiea, aflată în stare de șoc.

În fața reporterilor din comunitatea Airdrie, Jayme Erickson, alături de familie și colegi, a adus un ultim omagiu fetei ei: „Era o luptătoare și a luptat până în ziua în care a murit. A fost frumoasă. Era atât de frumoasă”.

Jayme Erickson, alături de familie și colegi, a adus un ultim omagiu fetei ei: „Era o luptătoare și a luptat până în ziua în care a murit. A fost frumoasă. Era atât de frumoasă”.

Richard Reed, un prieten și coleg paramedic, a povestit că accidentul s-a produs după ce mașina în care erau două adolescente a pierdut controlul și a fost lovită de un camion care venea din sens opus. Șoferul a reușit să părăsească vehiculul, dar Montana a rămas blocată. Erickson a fost prima care a ajuns la fața locului.

„Ca părinte, și ca paramedic, vă pot spune că acest lucru este dincolo de orice coșmar la care se poate cineva gândi”, a spus Reed.

Jayme Erickson a descris-o pe fiica ei ca pe o luptătoare și fată care iubea oamenii și îi plăcea să ajute: „Dacă erai prietenul ei te iubea până la capătul lumii și înapoi și făcea orice pentru tine. Era o luptătoare. Și a luptat”, a spus ea.

Montana a reușit să ofere „un ultim cadou” celor aflați în nevoie. „Ea a putut să-și doneze organele, iar două au reușit să salveze vieți”, a spus Erickson. „Suntem atât de fericiți că fetița noastră trăiește prin ceilalți și, în urma acestei tragedii, a salvat alți oameni. Știm că este ceea ce și-ar fi dorit și suntem atât de mândri de ea. O ne fie foarte dor de ea.”

Sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *