Cum va fi vremea în următoarele zile

ANM anunta intensificari ale vantului, zapada spulberata, polei in perioada 2 ianuarie ora 04 – 13 ianuarie ora 10. In intervalul mentionat la munte vantul se va intensifica treptat, cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precadere in a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depasi temporar 80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in regiunile sud-estice, sudice si centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel incat zapada depusa anterior va fi spulberata. Incepand din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge in general slab cantitativ in zonele de munte si local in regiunile intracarpatice, iar spre sfarsitul noptii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) in vestul tarii, vor fi precipitatii mixte si se va produce polei.

PROGNOZA METEO PENTRU JOI

Atentionarea cod galben de vreme geroasa expira la ora 10:00, dar pana vineri dimineata avem o informare de intensificari ale vantului, zapada spulberata si polei. La munte vantul va sufla cu 60- 70 km/h, iar pe creste ar putea depasi 80 Km/h si va viscoli zapada. Vantul se inteteste si in sud, sud-est si centru, pe unde poate atinge 55 km/h. Asteptam ceva ninsori in zona de munte, prin vest si centru; iar vineri dimineata se anunta lapovita in vestul tarii, asa ca mare atentie la polei.