Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Sfat de prim ajutor în caz de leșin pe stradă sau în casă

Vrem să fim ălături de voi în situațîi de prim ajutor în care primele minute când putem interveni sunt vitale. Leșinul este o pierdere bruscă, de scurtă durata, a cunoștinței.

Cu toate că ne sperie des o astfel de situație, leșinul nu este în general un mare motiv de îngrijorare.

Iată cum trebuie să procedați în cazul în care cineva leșină lângă dumneavoastră, atât pe strada cât și acasă.

  • Dacă incidentul are loc pe stradă, în primul rând este important să așezați victima întinsă pe o parte, de preferat pe stangă, iar sub cap îi puteți pune o haină. Poziția întins este de preferat întrucât sângele este atras de gravitație în partea inferioara a corpului. Acest lucru înseamnă că, dacă persoana este așezată pe orizontală, sângele circulă mai bine și ajunge în mod adecvat la nivel cerebral.
  • Poziția lateral ajuta mai ales în cazul în care victima are și stări de vomă și astfel nu se poate îneca.
  • Verificați căile aeriene pentru a elimina posibilitatea unei obturații, îndepărtați cureaua sau obiectele foarte strâmte și asigurați-vă că persoana are suficient aer, îndepărtând oamenii din jur.
  • Puteți folosi comprese cu apa rece, aplicate pe frunte, însă nu este recomandat să apelați la tifon îmbibat în oțet sau spirt, deoarece, dacă victima este alergică la aceste substanțe, pot apărea alte complicații mai grave.
  • Nu zdruncinați persoana leșinată, nu o pălmuiți și nu încercați să-i dați să bea ceva cât timp este inconștientă.

Cel mai bine este să lăsați persoana care a leșinat să-și revină singura

În cazul în care acest lucru nu se întâmplă în câteva minute, chemați ambulanța.

După ce își revine, încurajați pacientul să meargă la un consult medical de specialitate.

Sursa:antena3

Leave a Reply

Your email address will not be published.