Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

RESTRICŢII de trafic cauzate de caniculă: În ce judeţe va fi interzisă circulaţia vehiculelor ce depăşesc 7,5 tone

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că va menţine, luni, restricţiile de circulaţie impuse de caniculă pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bucureşti, Călăraşi, Tulcea, Constanţa.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

„Precizăm că în intervalul orar 20.00-12.00 nu sunt instituite restricţii de tonaj în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare”, menţionează CNAIR.

Astfel, luni va fi interzisă temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

– transporturilor de persoane;

– transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;

– vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

– transporturi funerare;

– transporturi poştale;

– transporturi de echipamente de prim ajutor;

– transporturi pentru distribuire de carburanţi;

– transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

– transporturi pentru tractări vehicule avariate;

– transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

– transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

– transporturi apă îmbuteliată;

– transporturi produse provenite din exploatări agricole.

– transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

„Pe parcursul următoarelor zile, vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice”, precizează CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de Twitter, @CNADNR.