A incepu Raliul Bacau!

Cei pasionati de raliuri ar trebui sa stie ca in perioada 25-27 iunie, în judeţul Bacău va avea loc Raliul Moldovei, inclus în Campionatul Naţional de Raliuri. Competiţia va avea 11 probe, împărţite în două zile, care măsoară 126 de kilometri. Spectatorii vor putea asista la spectacol în probele de la Trebeş, Hemeiuş, Speed Park, Moineşti şi Runcu. Centrul Bacăului va fi închis deoarece aici va fi amplasat parcul service al raliului.
In cadrul raliului 29 de echipaje vor participa la Raliul Moldovei, concurs care va avea loc în apropiere de municipiile Bacău şi Moineşti. Evenimentul este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul financiar al Consiliului Local Moineşti şi Măgireşti. În cele două zile de concurs, circulaţia rutieră va fi restricţionată parţial pe mai multe porţiuni între Bacău şi Moineşti. Organizatorii anunţă o probă nouă şi spectaculoasă. Este vorba de proba specială de la Runcu, din comuna Măgireşti

In cadrul unei conferinţe de presă, au fost făcute publice detaliile competiţiei. „În ceea ce priveşte partea sportivă a competiţiei, sensul în care va fi parcursă proba de la Hemeiuş a fost schimbată faţă de anii anteriori. Totodată, a fost introdusă o probă specială, Runcu, în lungime de 5.35 kilometri, cu privelişti deosebite, unde spectatorii vor avea ocazia să poată urmări lejer evoluţia piloţilor“, a spus pilotul Adrian Răspopa, organizator al evenimentului.
Inainte de începerea Raliului Moldovei , joi, de la ora 11, va avea loc o probă de shakedown în Pădurea Fântânele. Vineri, în prima zi a raliului, de la ora 14.10 va începe proba de la Trebeş, prin Pădurea Fântânele, Valea Budului, Hemeiuş iar după amiaza, de la ora 17.30, proba de la Speed Park. În cea de-a doua zi a raliului, se vor desfăşura probele de la Runcu, (la orele 10.05, 12.50, 15.35) şi Moineşti (orele 10.24, 13.09 şi 16.10).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *